RCA

Este obligatoriu sa ai o asigurare RCA! Vorbim despre o asigurare pentru autovehiculul pe care il ai, iar in cazul in care produci un accident, persoanei pagubite i se poate plati costul reparatiei masinii indiferent de situatia materiala pe care tu o ai. Asigurarea RCA este extrem de folositoare atat pentru persoana care a cauzat accidentul, cat si pentru cea a carei masina a fost avariata.

Suplimentar asigurarii RCA poti sa adaugi si decontarea directa. Aceasta este o clauza suplimentara, optionala, prevazuta in contractul RCA, taxata suplimentar si in baza careia, in caz de dauna provocata din vina unui tert, te poti adresa propriului asigurator RCA, urmand ca acesta sa intreprinda demersurile necesare avizarii, constatarii si despagubirii daunei respective. Decontarea directa nu afecteaza dreptul persoanei prejudiciate de a exercita actiunea directa pentru recuperarea prejudiciului produs impotriva asiguratorului RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului auto.

Aceasta clauza este aplicabila la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;

  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/ inregistrate in Romania;

  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;

  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului, incheiata si confirmata de asiguratori autorizati sa incheie asigurari RCA pe teritoriul Romaniei;

  • Prejudiciile exclud vatamarile corporale.