Cargo si CMR

Activitatea de transport implică o mare responsabilitate. De aceea, o asigurare adecvată a răspunderii privind pierderea sau avarierea mărfurilor și bunurilor transportate este esențială pentru stabilitatea financiară a companiei tale.

În funcție de limitele teritoriale în care operezi, poți alege:

Asigurarea de răspundere a transportatorului rutier, în calitate de cărăuș, pentru mărfurile transportate în trafic internațional (CMR)

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea mărfii, în conformitate cu prevederile Convenției referitoare la contractul de transport internațional de mărfuri pe șosele (CMR) semnată la Geneva pe data de 19 mai 1956, intrată în vigoare la 2 iulie 1961 și modificată prin Protocolul din 5 iulie 1978.

Asigurarea de răspundere a transportatorului rutier, în calitate de cărăuș, pentru mărfurile transportate pe teritoriul României (RTR)

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea mărfurilor transportate pe timpul unui transport rutier executat pe șosele, cu vehicule autorizate legal, care au la bază o culpă a transportatorului și/sau a conducătorului autovehiculului. Acoperirea oferită de polița de asigurare este valabilă din momentul primirii mărfurilor până în momentul livrării acestora. Asigurarea se poate încheia pentru un transport determinat sau pentru o anumită perioadă de timp.

Riscuri suplimentare care pot fi acoperite:

  • Furt;
  • Deprecierea sau alterarea mărfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalații de frig, în cazul defecțiunilor apărute la aceste instalații în timpul transportului;
  • Deprecierea prin îngheț a mărfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalații de încălzire, în cazul defecțiunilor apărute la aceste instalații în timpul transportului.

Asigurarea Cargo este o asigurare facultativa ce acopera riscurile de pierdere sau deteriorare a bunurilor si/sau marfurilor in timpul transportului rutier, feroviar, maritim, aerian (se pot combina tipurile de transnport), cat si in timpul depozitarilor intermediare aflate intre punctul de plecare si destinatia finala. Aceasta asigurare o poti incheia atat pentru transporturile de bunuri efectuate pe teritoriul Romaniei, cat si pentru transporturile internationale.