Pensie

Fiecare dintre noi este responsabil pentru siguranta financiara a noastra si a familiei noastre. Toti ne dorim ca la pensie sa putem avea cel putin confortul cu care ne-am obisnuit si sa facem multe lucruri pe care din diferite motive nu le-am facut in perioada noastra activa. De aceea, asigurarea unui venit suplimentar la varsta pensionarii reprezinta o practica tot mai des intalnita in ultimii ani.

In conditiile unui fenomen de imbatranire a populatiei, care pune o presiune din ce in ce mai mare asupra mecanismelor de protectie sociala, gestionarea sistemului de pensii a reprezentat o provocare pentru toate statele lumii. Atat la nivel european, cat si national, s-a pus problema reformarii acestor sisteme publice pentru a permite cresterea calitatii vietii pensionarilor. De aceea s-au implementat in cadrul sistemului de asigurari sociale o componenta obligatorie si una facultativa, ambele administrate de companii private.

Deoarece Romania se afla printre tarile care au pensia medie cea mai scazuta din Europa, trebuie sa constientizam ca, pentru a ne pastra sanatatea la batranete este necesar sa identificam si sa gestionam din timp resursele noastre spre urmatoarele mecanisme de economisire:

  • Economii personale,
  • Investitii personale,
  • Fonduri mutuale,
  • Fonduri de pensii facultative.

Prin serviciile intermediate, Kunden Broker iti ofera posibilitatea ca, la pensie, sa ai banii necesari pentru un trai confortabil si decent. Trebuie doar sa pui deoparte in mod constant o anumita suma, astfel incat la pensie sa beneficiezi de un venit lunar pe viata.

Indiferent cat de mult timp mai ai pana la pensie, incepe sa planifici inca de acum!